Blog

Tomi és az elbújhatatlan cipő

Zefi
2022.02.27 21:12
Tomi és az elbújhatatlan cipő

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sportcipő. Illetve, miket is beszélek, jellemzően nem volt sehol.

Mármint Tomi esküdözött, hogy ő letette a többi cipő mellé az előszobában a porfogóra, amikor megjöttek a játszótérről. Vagy az óvodából. Vagy a nagyitól. Bárhonnan is jöttek, Tomi mindig letette a helyére – és a ravaszdi sportcipő mindig elbújt.

Ám Anyán nem tudott kifogni egy cipő sem. Ami azt illeti, Apán sem, ha Anya éppen túl elfoglalt volt a cipőkereséshez. Tomi szerint Anya és Apa különleges radarral bírtak, olyannal, mint amit a honvédségi napon láttak, és körbeforgott és megmutatta, hol vannak akár a madarak is.

Csak az ő radarjuk az elkallódott cipőket találta meg. Vagy a labdákat. Színes ceruzákat. Kedvenc kisautót. Meg szinte bármit, ami meglógott Tomi elől.

Egy nap aztán Apa megfejtette, miért bújócskázik minden Tomival.

– A cipők érzik, ha valaki nem szeretettel viseli őket – magyarázta. – Látod, én szeretem ezt a félcipőm (ami egész, csak ilyen fura neve van), mindig itt vár készen, imád velem menni mindenhova. Anya cipői meg! Na ők szinte tülekednek, hogy mikor melyiküket vegye fel.

– Ezért tanakodik Anya indulás előtt annyit? – kérdezte Tomi.

– Bizony, márpedig a jó döntéshez idő kell – felelte Apa. – Meg az, hogy szeresd a cipődet.

– Azt hallottam, kapható egy elbújhatatlan cipő – mondta erre Anya, belépve a gyerekszobába.

Tomi arca felderült a hír hallatán, és még a vásárlás-utálatát is félretette, amikor kiderült, Apa is jön velük. Uccu neki, felkerekedtek, boltba mentek és hamarosan ott díszelgett a színes-fényes, szuper új sportcsuka Tomi lábán.

Nagyon tetszett neki, még a mintája is fiús volt, „igazi vagány cipő”, ahogy Apa mondta. De még milyen cipő volt ez!

Tomi megdöbbenve vette észre, hogy bizony tényleg nem bújik el! Letette a porfogóra, majd elment kezet mosni, és amikor kifutott az előszobába, az újdonatúj cipője ott várt rá.

És mert Tomi nagyon szerette az új cipőjét, az mindig várt is rá.

Hiszen elbújhatatlan sportcsuka volt.