Blog

Cipőmesék - TopánKalandok

Zefi
2022.03.07 21:12
Cipőmesék - TopánKalandok

Létezik egy csodálatos világ, innen érkezem. Tarkabarka gyerekcipő termő fákkal szegélyezett ösvény vezet el a házamhoz, ahol munkatársaimmal a CipőManókkal élek. Mi készítjük gyerekcipőket.

Szeretnék bemutatkozni Neked, hiszen így illik: Topánka vagyok, a Cipőtündér. Tudom-tudom, sosem hallottál még rólam. Segítőim a TipegőManók rendre hangoztatják, hogy elég gyatra a hírverésem, még az óvónénik közül is csak kevesen ismernek.

Mennyivel könnyebb dolga van a Mikulásnak, a Télapónak, a Húsvéti Nyuszinak, vagy a Fogtündérnek. Kedvelem őket, hisz csapatban dolgozunk, de az Ő szerepük sokkal rövidebb ideig tart, mint az enyém. Sokszor jönnek azonban látogatóba hozzám, ilyenkor a Manóim cipőcske alakú bögrében viszik a habos kakaót Nekik, cipőfűző spagetti a vacsora, tépőzárhabbal, ez az én titkos receptem.

Nekem is van ám szuperképességem, hiszen amikor Anyukád meglátja álmaid cipőjét a kirakatban, vagy a neten az nem véletlen. Véletlenek nincsenek.

Hitted volna, hogy már akár a születésed előtt, amikor még Anyukád pocakjában laktál, már volt cipőcskéd?

Ez az aprócska tipegő tárgy tudatta másokkal, hogy érkezel.

Később szépen cseperedtél, és elkezdődött a válogatás a cipő kínálatból. A babakocsiban használatos, lábmelegítőt a Mamusz Manufaktúra manói készítik, a puhatalpúakat a Pamutmanók, a hordozósakat a Hurcimanók gyártják.

Később következnek az első, valódi, az anyafölddel is érintkező cipőcskék, melyek kis lépések az emberiségnek, de nagy és meghatározó lépések Neked.

Lehet, hogy már bölcsibe jársz. Neked mi a jeled? Talán nem lep meg, hogy nekem a topán volt. Szükséged van benti cipőre, a csoportban mindenki hord váltócipőt, hiszen a Dadus nénik nagyon figyelnek a rendre és a tisztaságra. Kelleni fog olyan lábbeli is, melyet a kismotorodon, a futóbicikliden, vagy a homokozóban viselsz majd.

Tépőzár, gumi, vagy cipőfűző? Szorosan fogja a bokát, vagy legyen puhább anyagú. Könnyű elveszni a gyerekcipők dzsungelében és sokszor az ezzel kapcsolatos tudás is gyerekcipőben jár. Segítő őrangyalotok leszek, bemutatom Neked és a szüleidnek a gyermekcipők csudavilágát. Megmutatom a legjobb lehetőségeket, az előnyöket és a hátrányokat, egyszóval fogom a kezeteket, hogy tudjátok, mire figyeljetek, ha tipegőt választotok.

Előlépek tehát a bújócskámból, felfedem kilétem, kövess és ismerd meg TopánKalandjaimat!